Framtid i Nord

Framtid i Nord ei regional lokalavis som kommuner i Nord-Troms. Vi dekker de seks kommunene, Nordreisa, Skjervøy, Lyngen, Kåfjord, Storfjord og Kvænangen, en region med vel 16.000 innbyggere.

Redaksjonen består av fem heltidsansatte journalister, en redaktør og flere frilansere, mens markedsavdelingen består av en markedssjef. Resten av våre tjenester er outsourcet.

Vi opplevde 2020 som et spennende, annerledes, skummelt, morsomt, krevende og lærerikt år, og du kan lese mer om dette lengre ned.

Altaposten

Mediehuset Altaposten har sin base i Finnmarks største by Alta og består av papiravisa, nettstedet altaposten.no, TV Nord og Radio Alta, i tillegg til en informasjonskanal som betjener kjøpesenter og om lag 30 av landets lufthavner. Selskapet Nordavis AS er på eiersiden i den samiske avisen Avvir og den kvenske avisa Ruijan Kaiku.

Det omfattende kvikkleireskredet på Kråknes vest for Alta ble en av de mest spektakulære hendelsene i nyhetsåret, og var nærmest et forvarsel om det tragiske skredet på Gjerdrum der ti mennesker omkom. I Alta gikk det ingen liv tapt, men skredet var omfattende og stelte i stand mange ødeleggelser. Sammen med VG kunne Altaposten presentere film av selve skredet, takket være hyttebeboer Jan Egil Bakkeby. Altaposten hadde omfattende dekning av hendelsen.

Andøyposten

Andøyposten har som mål å være ledende innen viktige næringsområder som Forsvaret, romfart og fiskeri, men også nært på de små hendelsene i lokalsamfunnet, og en vaktbikkje overfor lokale myndigheter

Harstad Tidende - en kritisk medspiller i Harstadregionen

Harstad Tidende

Harstad Tidende er den viktigste leverandøren av nyheter og informasjon i harstadregionen – og den sentrale arenaen for diskusjon og ordskifte. Harstad Tidende skal gi leserne relevant informasjon, inspirasjon og irritasjon, og på den måten være den institusjonen som gir befolkningen identitet. Man skal ikke føle seg som et fullverdig medlem av lokalsamfunnet uten å lese Harstad Tidende. Harstad Tidende: En kritisk medspiller!

Vesterålen Online

Vesterålen Online ble grunnlagt i 1998. Sortlandsavisa ble etablert i 2008, og ble noen år senere en del av VOL, før den ble nedlagt for tre år siden. Siden den gang har Vesterålen Online vært det eneste heldigitale mediehuset i hele Polaris Media. I januar 2017 innførte VOL betalingsmur, og har vokst jevnlig siden.

Vesteraalens Avis

Nordlands eldste avis, stiftet i 1892, og med et mål om å utøve kritisk journalistikk på et solid faglig nivå. Samtidig skal vi bygge opp rundt et livskraftig lokalsamfunn og de menneskene som skaper forutsetningen for å bo i Hadsel.

iTromsø

2020 er året som for alltid vil bli husket som året da koronapandemien rammet Norge. Siden første covid-19-tilfelle her til lands ble oppdaget i Tromsø i slutten av februar, har iTromsø fulgt den lokale koronasituasjonen svært tett.

Den altomfattende viruspandemien har til tider gjort avisdrift økonomisk utfordrende, men like fullt har det vært et svært spennende og lærerikt år. iTromsø-leserne har vist seg å ha et nærmest umettelig behov for informasjon om den lokale koronasituasjonen, det viser lesertallene med all tydelighet. Vi har siden utbruddet holdt leserne våre oppdatert om de omfattende konsekvensene pandemien har hatt for byens næringsliv og for tromsøfolks liv og virke.

2020 var dessuten året da vi startet satsingen på næringslivsstoff for fullt, med etableringen av Næring.